Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η ελληνική πάλη εξακολουθεί να έχει σφυγμό, έστω και αδύναμο

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης πανηγυρίζων.
Ζωντανή, έστω και με δυσκολία, παραμένει η ελληνική πάλη. Το «φιλί της ζωής» τής το έδωσαν πρόσφατα η Μαρία Πρεβολαράκη, με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών και ο Γιώργος Πιλίδης με το χρυσό ευρωπαϊκό και το χάλκινο παγκόσμιο στους παίδες. Οι επιτυχίες αυτές δεν πέρασαν απαρατήρητες. Μπορεί να μη πήραν την έκταση, που τους άρμοζε (ειδικά της Μαρίας), αλλά έγινε αναφορά στα μέσα ενημέρωσης. Θεωρούμε ότι, δυστυχώς, δεν θα συμβεί το ίδιο με την επιτυχία του αδελφού της Μαρίας, Γιώργου Πρεβολαράκη,
Υποφέρει στα χέρια της Μαρίας η αντίπαλός της.
ο οποίος, στην πόλη Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, αναδείχθηκε 1
ος στα 75 κιλά της Ελληνορωμαϊκής, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), σημειώνοντας εντυπωσιακές νίκες επί ισχυρών αντιπάλων.
Αρχικά νίκησε τον καλό Αλγερινό, Aκράμ Μπουντζεμλινέ (9ος στο πρωτάθλημα κόσμου του 2015, 2ος εφέτος στο
Ο Γιώργος Πιλίδης μετά μία σημαντική νίκη του.
Αφρικανικό και 1ος το 2014, οπότε ήταν 2ος στο Παγκόσμιο Ε.Δ.), με καταφανή υπεροχή (διακοπή) με 8-0 σημεία.
Στη συνέχεια θριάμβευσε επί του Ρώσου, Αντλέτ Τιουλιουμπάεβ με πτώση και ενώ προηγείτο με 6-1 σημεία. Ο νεαρός Ρώσος πέρσι αναδείχθηκε 3ος στο ρωσικό πρωτάθλημα ανδρών κι εφέτος 7ος στο Ευρωπαϊκό νέων (έως 22 ετών). Στον ημιτελικό ο Γιώργος νίκησε τον Ιρανό, Βαχίντ Μπαμπαΐ Τζαφάρι με 5-3.
Στον τελικό βρήκε απέναντί του τον νεαρό (2ος εφέτος στο ευρωπαϊκό εφηβικό πρωτάθλημα) Ουκρανό, Ελμάρ Νουραλίεβ. Ούτε αυτός αντιστάθηκε στον Ελληνα και υπέκυψε με 5-1 σημεία.
Το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο που πήρε στον θεσμό ο Υπαστυνόμος Β’, Γιώργος Πρεβολαράκης. Και τι μετάλλιο…
Στην κατηγορία των 125κ. της ελεύθερης πάλης, ο Αστυφύλακας, Γιάννης Καργιωτάκης κατετάγη 5ος, χάνοντας στον μικρό τελικό από τον Λευκορώσο, Βιτάλι Πιάσνιακ, ο οποίος εφέτος αναδείχθηκε 2ος στο Ευρωπαϊκό νέων. Στην κατηγορία αυτή πρώτευσε ο πρωταθλητής Ρωσίας, Αλαν Λαβρεντιέβιτς Χουγκάεβ, που είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης ανδρών το 2014.
Η συμμετοχή της Ελλάδος, την οποία εκπροσώπησαν πέντε αθλητές της Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη διάκριση στην Ελληνορωμαϊκή. Αποκλείσθηκαν από τον πρώτο αγώνα ο Αστυφύλακας, Νίκος Βάρκας (80κ.), ο αστυφύλακας, Ηλίας Μπούκης (85κ.), ο Ειδικός Φρουρός, Σπύρος Κουντουρατζής (98κ.) και ο Καργιωτάκης (130κ.), που αγωνίσθηκε και στα δύο στυλ, όπως έκανε και ο Μπούκης.
Στους αγώνες διαιτήτευσε και ο διεθνής διαιτητής Α΄κατηγορίας (Ολυμπιακή κατηγορία), Αρχιφύλακας, Χρήστος Λιάκος. Προπονητής είναι ο παλαιός πρωταθλητής Ελλάδος, Ανθυπαστυνόμος, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Επισημαίνουμε ότι διοικητής της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής (ΥΦΑ) της Αστυνομίας έχει αναλάβει, εδώ και λίγο καιρό, ο παλαιός δευτεραθλητής κόσμου στην ελεύθερη πάλη, Ηρακλής Δεσκουλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου